Show-ul din padurea de mangrove

Filipine. Insula Palawan. Am ajuns in Puerto Princesa, E noapte. Nu vreau sa pierd niciun moment asa ca aleg sa merg sa vad padurea de mangrove luminata de Luna Plina. Urc in barca, echipata si ...

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Filipine. Insula Palawan. Am ajuns în Puerto Princesa. E noapte. Nu vreau să pierd niciun moment așa că am ales să merg să văd pădurea de mangrove luminată de Luna Plină.
Urc în barcă, echipată și gata să păstrez liniștea, așa cum mi s-a cerut. Am un sentiment ciudat. E beznă. Liniștea e mormântală. Această tăcere amplifică senzațiile care-mi trec prin corp și minte.
Înaintam pe apă și simt că pășesc într-un basm. Luna luminează prea tare, cerul e prea plin de stele. Apa strălucește spendid în întuneric. Mă uit înainte și pare ireal ce se întrevede. Mii de lumini pe crengile atârnate în apă ale copacilor.
Licurici. E prima dată când văd așa ceva. Mă cuprinde o senzație abundentă de fericire. Natura reușește să mă surprindă din nou. E cel mai frumos lucru văzut vreodată.
Pădurea de mangrove este o altă frumusețe. Acești arbori superbi, cu mai multe rădăcini ce cresc în apa sunt casă pentru coloniile de licurici. Show-ul pe care aceștia îl fac este o adevărată poveste care mi-a lăsat fiori. Un moment ce nu poate fi imortalizat prin camere foto sau video. E un moment care trebuie trăit cel puțin o dată în viață!
Povestea de dragoste a acestor creaturi minunate merită povestită!
Masculul iese la suprafață și emite lumină din abdomen în speranța de a fi văzut. Femela, care stă ascunsă în iarbă, va semnaliza în același mod dacă este interesată astfel încât să fie găsită de mascul în întuneric. Lumina produsă de aceștia este realizată printr-o enzimă care în prezența oxigenului produce energie sub formă de lumină. Lumina produsă de un licurici este de 1000 de ori mai puternică decât lumina produsă de o lumânare. Nu este absolut minunat ce există pe pământ?

Abonează-te la newsletter!

Rămâi la curent cu cele mai noi știri

Articole similare