La ce sa te astepti de la o Vacanta Retreat?

Conceptul reuşeşte să îmbine trei dintre provocările seculului 21: călătoritul, spiritualitatea şi dezvoltarea personală, într-o formă mai profundă ca înţeles. Se referă la turismul de wellness dar merge dincolo de acesta.

Distribuie acest articol

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Călătoriile retreat nu sunt doar la modă, sunt o necesitate. Conceptul reuşeşte să îmbine trei dintre provocările seculului 21: călătoritul, spiritualitatea şi dezvoltarea personală, într-o formă mai profundă ca înţeles. Se referă la turismul de wellness dar merge dincolo de acesta.

Înainte de a alege o vacanţă este esenţial să ne întrebăm „ce nevoie am de la această călătorie?”.

„Suntem sufocaţi de sfaturi în privinţa locurilor în care să călătorim, dar ni se spune prea puţin de ce şi cum să mergem acolo, deşi arta de a călători nu este îndreptăţită să ridice întrebări simple sau triviale, al căror studiu poate contribui la înţelegerea a ceea ce filosofii greci denumeau cu frumosul termen eudaimonia sau înflorire a omului „, Alain de Botton.

Călătoriile retreat reuşesc să înflorească omul care porneşte într-o astfel de aventură punându-şi mintea pe slow motion, dornic de simţire. Omul care îşi doreşte să dărâme rutina care l-a robotizat, care simte că e timpul să se deconecteze de la sistem şi să petreacă un timp cu sine, celebrandu-şi corpul şi existenţa.

O călătorie retreat înseamnă cazare în locuri retrase şi liniştite, înconjurat de frumuseţea naturii şi de trilul păsărilor. Înseamnă experimentarea unor practici noi care te vor învaţa să îţi relaxezi muşchii, să dai atenţie zonelor corpului tău care suferă de acumulări şi să le eliberezi. Înseamnă răsfăţul tuturor simţurilor: masaje corporale restructurante, mâncăruri şi băuturi cu gusturi exotice, peisaje care tăie respiraţia, mantre care te vor transpune în alte dimensiuni şi miros de beţişoare parfumate la tot pasul.

Elementul „wow” al acestor călătorii vine odată cu revelaţiile, conştientizările şi programele neuronale care ni se schimbă pe măsură ce experimentam aceste trăiri. Asta numim noi adevărată dezvoltare personală: conştienţă de sine, recalibrare emoţională, încetinirea activităţii mentale administrative, dezvoltarea simţului intuitiv şi înţelegerea unui fel diferit de a trăi.

Dacă nu ai trăit o astfel de experienţă, te ajutăm să reuşeşti. Scrie-ne şi vom găsi o cale!

Dacă ai trăit-o, îţi recomandăm să nu te opreşti doar la una. A fi în uniune cu sufletul tău e un proces, nu un act.

Abonează-te la newsletter!

Rămâi la curent cu cele mai noi știri

Articole similare